Razni Slani Nadjevi za Hrvatske Strudle


Nadjev za Slane Strudle (Savijacu) od Zelja


Sastojci:

1 kg fino kosanog (ili sitno ribanog) svjezeg zelja
15 g secera
3 do 4 zlice ulja
Sol i papar po ukusu
1/3 salice vode

Napomena: Fino iskosano zelje se stavi na vruce ulje na kojem smo zazutjeli malo secera. Soli se i papri, dolije vodom i lagano pirja dok ne postane mekano.


Ostali Sastojci:

100g rastopljenog maslaca ili margarina
1 smijesa tijesta za strudle (ili 1 pakovanje od 500g gotovog tijesta za strudle)
 


Priprema:

  • Odlezano priredjeno tijesto podijelite u dva dijela. Svaki dio izradite rukama, rastanjite u pogacu, premazate sa malo ulja i pocnite razvlaciti preko stoljnjaka na stolu, lagano pazeci da ne pukne i tako dugo dok ne prekrije cijeli stol i predje preko krajeva stola. 
  • Poprskajte cijelu povrsinu tijesta sa rastopljenim maslacem, obrezite i odstranite debele zavrsetke na krajevima tijesta i zatim otprilike 5 centimetara od svih krajeva, na tijesto  rasporedite pola ohladjenog nadjeva od pirjanog zelja te preklopite sa pocetkom tijesta, uzmite stoljnjak sa  objema rukama i lagano uvijte tijesto kao roladu. Oprezno stavite strudlu u podmazani protvan. 
  • Zagrijte pecnicu na otprilike 180 stupnjeva C. Ponovite postupak sa drugim dijelom tijesta, lagano premazite kompletan strudl sa ostatkom rastopljena maslaca i pecite dok ne dobije lijepu rumenu boju. Servirajte toplo ili hladno.


Back